Caps lock dag

HOORAY, IT’S INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY.

Grapje, geen zorgen. We zullen niet deze hele blog in de schreeuwerige letters schrijven. We kennen het allemaal wel, die ene persoon die maar niet weet hoe hij/zij Caps Lock moet uitzetten. Of erger: mensen die proberen hun punt sterker over te laten komen door middel van alle letters in kapitalen te zetten.

WAAR KOMT DIE CAPS LOCK TOCH VANDAAN?

De geschiedenis van Caps Lock gaat helemaal terug naar 1878. In dat jaar werden kapitaalletters toegevoegd aan de beroemde ‘Remington No.2 Typewriter’. Vlak daarna in 1914 werd Shift Lock toegevoegd aan de ‘Remington Junior’ om het zo makkelijker te maken om, tijdens het indrukken, kapitaalletters te gebruiken. Vervolgens werd in 1970 ‘The Datapoint 2000’ geproduceerd. Eén van de eerste toetsenborden voor computers. Toen internet een ding werd, kreeg Caps Lock zijn schreeuwerige imago. Het web is er niet mooier op geworden.

Oorspronkelijk werd de Caps Lock ontwikkeld voor mensen met een handicap, die moeite hadden om meer dan één knop tegelijk in te drukken.

Caps Lock Day werd voor het eerst ‘gevierd’ in het jaar 2000 toen de Amerikaan Derek Arnold besloot dat hij alle constant-Caps-Lock-gebruikers op het internet zat was. Met het creëren van Caps Lock Day was het het doel om, simpelweg, iedereen die niet kon stoppen met de schreeuwerige letters, in de zeik te nemen en belachelijk te maken.

Het is dan ook best ironisch hoe Arnold de spelregels van Caps Lock Day heeft vastgesteld. De juiste manier om deze dag namelijk te eren is door juist niét Caps Lock te gebruiken! “Zelfs een betere manier om Caps Lock Day te vieren is om al je vrienden op social media te herinneren dat de kapitaalletters een vreselijke manier is om met elkaar te communiceren.” Aldus Derek Arnold.

NIET ZO DUS? Nee, niet zo.

Ben jij, of ken jij ook iemand die niet kan stoppen met Caps Lock te gebruiken in de marketinguitingen van zijn/haar bedrijf? Stuur ze gerust eens door naar BlackDesk. We staan ook open voor therapiesessies. Het komt goed! (0113-890123 of info@blackdesk.n)