GOOGLE ADWORDS

SEA (SEARCH ENGINE ADVERTISING) MET GOOGLE ADWORDS

Google Adwords. Een advertentieprogramma van Google om gemakkelijk online advertenties te lanceren. Adwords maakt het mogelijk om doelgerichte campagnes in te richten om je product of dienst bij de juiste doelgroep op de monitor te toveren. Met Google Adwords ken je gemakkelijk zelf een budget toe aan een campagne, soms zelfs een beetje te gemakkelijk… Een groot risico bij het gebruik van Adwords is dat campagnes niet specifiek genoeg ingericht worden, waardoor budget niet optimaal besteedt wordt. Zo kun je in korte tijd enorme budgetten besteden die totaal niet effectief zijn voor uw bedrijf.

BlackDesk onderhoudt diverse Adwords campagnes voor een groot aantal klanten. Google Adwords komt goed van pas als een startende webshop het productenaanbod wil presenteren aan een klantgroep of als een website meer bezoekers wil werven

Het inrichten van een Adwords campagne start vaak met een zoekwoordenonderzoek. Om advertenties effectief in te richten, moeten we eerst weten met welke zoekwoorden uw klant online actief is. Gebruikt hij eerder ‘baksteen’ of ‘gebakken steen’ als zoekterm? En past ‘schoen’ of ‘sneaker’ beter bij het zoekgedrag van uw doelgroep? We komen erachter door een zoekwoordenonderzoek.

Na het zoekwoordenonderzoek gaan we over op het inrichten van de campagnes. Google Adwords biedt verschillende soorten campagnes. De meest gebruikte vormen zijn: display advertising, search campagnes, remarketing campagnes en Google Shopping campagnes.

DISPLAY CAMPAGNES

Display advertising is het maken van reclame op internet met banners en eventueel tekstlinks. De advertenties worden geplaatst op websites die de doelgroep bezoekt en die je zelf selecteert bij het inrichten van de campagne. Een display campagne stel je in op basis van locatie. Als de doelgroep op internet surft, komt hij willekeurig banners tegen waarop we een boodschap tonen. Dit kan een vormgegeven beeldadvertentie zijn met daarop de voordelen van uw product of dienst.

SEARCH CAMPAGNES

Adverteren op de zoekmachine Google is een snelle manier om relevante doelgroepen te bereiken. Search advertenties staan boven de organische, onbetaalde zoekresultaten weergegeven.De search campagne focust op zoekwoorden. Wij verdiepen ons in het zoekgedrag van de doelgroep en richten hier campagnes op in. Als een bezoeker op Google uw product of dienst intypt, krijg hij een tekstadvertentie te zien van uw bedrijf. Dit zijn reactieve campagnes, omdat ze inspelen op het zoekgedrag van de klant.

REMARKETING CAMPAGNES

Een remarketing campagne zorgt ervoor dat bezoekers die je website eerder hebben bekeken, opnieuw bereikt worden. Dit gebeurt door middel van relevante advertenties. De remarketing campagne slaat IP adressen op van bezoekers van de website en toont een banner in beeld op een later tijdstip. De remarketing campagne kijkt niet naar de locatie van de bezoeker, dat is ook minder relevant, omdat het feit dat de bezoeker de website bezocht heeft leidend is.

GOOGLE SHOPPING CAMPAGNES

Een Google Shopping campagne is enkel geschikt voor webshops. Doormiddel van een Google Shopping feed kunt u uw producten direct in Google weergeven, zonder dat de bezoeker eerst de webshop moet bezoeken. Een Google Shopping campagne kan een ontzettend effectieve campagne zijn voor het promoten van uw producten en kan webshops een ontzettende boost geven.

WIJ MANAGEN GOOGLE ADWORDS CAMPAGNES VOOR O.A.